BakningVÅR HISTORIA

Gimobageriet grundades 1990 av Alfio Arcidiacono och hans fru Ann-Katrin.

Alfio kom från Italien till Sverige 1969 med två tomma fickor och ett bagage fylld med mat- och brödkultur.  Det mest omtyckta brödet av norrlänningar på den tiden var sirapslimpan, vilket inte riktigt var ett bröd som föll Alfio i smaken. Därför började Alfio baka ett bröd som han var van vid hemifrån Italien. Ett surdegsbröd som han valde att kalla ”italienskt lantbröd”. Man kan alltså säga att Alfio var lite före sin tid när det gällde att baka bröd med surdeg, något som är väldigt trendigt idag. Italienskt lantbröd är något som än idag är omtyckt i vårt sortiment.

Nu har det gått många trevliga och lärorika år, trenderna förändras och självklart följer vi utvecklingen. Idag har vi som leveransbageri ett brett sortiment med hög kvalitet och service som vi är stolta över.

Redan från början har Gimobageriet gått bra. Det beror till stor del av att vi varit lyhörda och lyssnat till våra kunders önskemål. Fortfarande så driver vårt lilla team Alfio, sonen Rosario och Viola Nygren bageriet på samma sätt och med samma inställning som när bageriet startade. Vi lyssnar på våra kunder och gör allt vi kan för att de ska vara nöjda med våra produkter.

Våra mål och prioriteringar är som de alltid varit: Lyssna på kunderna, Eftersträva högsta kvalitet, Förstklassiga råvaror, Bästa servicen, Ärlighet och Pålitlighet